Uutisen päiväys

2.3.2018← Takaisin

JUKO on ryhtynyt valmisteluihin yliopistosektorin työtaistelun laajentamiseksi ja syventämiseksi. JUKO päätti tänään 2.3. ylityö- vuoronvaihtokiellosta. Tukitoimeksi tarkoitettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto tulee voimaan keskiviikkona 7.3. kello 7.00 ja on voimassa toistaiseksi.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee vain työsuhteessa olevia eli virkamiehet ja viranhaltijat jäävät sen ulkopuolelle. Päätös tulee voimaan, jollei sovittelussa edistytä. Olemme valmiita tekemään päätöksiä ensi viikon aikana vieläkin järeämmistä työtaistelutoimista, kertoo puheenjohtaja Olli Luukkainen

Vauhdittaakseen yliopistojen työehtosopimusneuvotteluja JUKO jätti hyväksymättä kaikki tähän asti saavutetut virka- ja työehtosopimusten neuvottelutulokset.

Sivistystyönantajat hylkäsi 27.2. sovittelija Janne Metsämäen yliopistojen sovintoesityksen, jonka JUKO ja muut työntekijäjärjestöt olivat jo hyväksyneet. Yliopistosektorin sovittelu jatkuu sunnuntaina 4.3.

– Olemme kiitollisia JHL:n tänään ilmoittamista tukilakoista, jotka osoittavat hienoa solidaarisuutta muun muassa yliopistojen työntekijöitä kohtaan, korostaa JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

– JHL näyttää arvostavan enemmän laadukasta koulutusta, tutkimusta ja yliopistoja kuin Sivistystyönantajat. Työnantaja on sen sijaan osoittanut koko neuvotteluprosessin ajan väheksyvää asennetta yliopistojen henkilöstöä ja heidän tekemäänsä arvokasta työtä kohtaan, Luukkainen jatkaa.

Aiemmin yliopistojen henkilöstön pääsopijajärjestöt ovat jättäneet kaksi lakkovaroitusta. Yliopistoissa toteutetaan työtaistelut 7.3. ja 14.3., jos ratkaisuun ei päästä ennen näitä.

Lisätiedot:

  • puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872
  • toiminnanjohtaja Maria Löfgren, puh. 040 568 2798

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO vastaa yli 200 000 koulutetun työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. JUKO on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan noin 600 000 suomalaista palkansaajaa.